Cum alegi imprimanta potrivită?

Când te gândeşti la cât de multe opțiuni de imprimante şi multifuncţionale sunt disponibile astăzi pe piață, nu este surprinzător faptul că majoritatea consumatorilor se iau cu mâinile de cap şi în multe cazuri cumpără greşit, mai ales prima dată.

Prima data multi am cumparat gresit si nu ma refer aici doar la imprimante, in general. Pentru ca este si normal…de unde sa stiu care este buna sau nu pentru nevoile mele la birou.

Astfel impreuna cu cei mai “nerds” colegi, doresc să vă ofer câteva sfaturi care vă pot ajuta să găsiți echipamentul potrivit în cel mai simplu mod posibil.

Ce imprimanta este potrivita pentru tine?

O modalitate de a determina imprimanta potrivită pentru tine este de a înțelege in primul rand care este necesitatea ta de print. Iată o rezoluție rapidă bazată pe mediul în care vei tipări.

Sa aprofundam:

Imprimanta pentru acasă.

În general cine printează acasă printează puţin…să spunem 150-200 coli A4 un estimat pe lună.

Desigur prima alegere a cumpărătorilor sunt inkjet-urile… se găsesc peste tot mai ales în magazinele mari gen Metro, sunt şi ieftine şi micuţe iar cartuşele de cerneală le poţi achiziţiona rapid pe online.

Imprimantă cu jet de cerneală.

Precizare importanta! Clar există şi echipamente inkjet pentru office ce oferă calitate high definition şi sunt mai piperate la preţ. 

Desigur este o alegere bună, dar trebuie sa nu uiţi, că, fiind imprimantă INK JET sau cum se mai spune pe jet de cerneală, dacă nu printezi ceva timp, orice, doar o coală o dată la 2-3 zile, ai toate şansele să se usuce capetele de printare încet încet sau să facă peliculă uscată cerneala şi să nu le mai poţi folosi, drept urmare trebuie să cumperi altele.

Varianta a doua este imprimanta laser, care funcţionează pe bază de cartuş toner laser. Cele mai mici variante sunt cu 1000 de pagini monochrome sau color. Drept este că sunt puţin mai scumpe dar nimic tragic. La varianta aceasta nu este nevoie să te stresezi dacă nu ai dat ceva la print 1 lună, pentru că tonerul nu se usucă.

Printezi când vrei…ce fain!

Imprimanta tehnologie cu laser.

Eu recomand varianta toner laser pentru că sincer…, dacă pleci în concediu două săptămâni, cine mai dă la print pentru tine? Se usucă cerneala.

Ştiu, multă lume va zice:

-Hei dar există şi imprimate pe care le poţi activa prin telefon de la distanţă!

Da, este adevărat, dar cine cumpără o astfel de tehnologie pentru acasă, când are de printat câteva pagini pe lună.

Imprimanta sau multifuncţionala pentru Office.

Ai încercat vreodată să scrii cu un fascicul de lumină?

Sună imposibil, nu-i aşa, dar este explicaţia exactă a ceea ce face de fapt o imprimantă laser şi cum este transmisă informaţia ta din calculator pe hârtie.

Opţiunea perfectă pentru Birou este desigur Imprimanta sau Multifuncţionala Laser.

Echipamentele Laser au capacitatea de a printa volume mari pe durată lungă de timp, făcându-le astfel „calul de cursă” lungă într-un birou.

Aici sunt două variante din care să alegi şi anume, imprimanta simplă/single use only, care face doar un singur lucru – printează –  sau multifuncţionala, care face scan, copiază documente sau trimite fax (aceasta poate fi monochrome sau color).


Poţi alege să închiriezi echipamentul în regim PPP (pay per page/pay per print) Full Casco.

Fă-ţi un calcul estimat de câte pagini printezi pe lună şi ai în evidenţă dacă este mai mult color sau monocrom. Dacă printezi mult, caută o imprimantă rapidă, generaţie nouă.

Totdeauna când crezi că ai găsit imprimanta perfectă, te sfătuiesc să verifici online costul tonerelor pentru ea. De multe ori este mai recomandat să alegi un Contract de închiriere gen PPP (pay per page/pay per print) Full Casco.

Sunt companii care oferă acest serviciu foarte avantajos iar tu nu vei mai avea alte costuri în afară de cele stabilite punctual în contract. Ce înseamnă asta? Adică plăteşti cât printezi.

Când este echipamentul tău trebuie să faci service regulat, piesele de schimb trebuie înlocuite atunci când se deteriorează tot pe banii tăi, cartuşele de toner iar dacă te muţi cu biroul destul de regulat gândeşte-te cât ai de cărat la echipamentul acela şi de regulă, cam au peste 150kg.

Eu zic totdeauna, că e bine să te sfătuieşti cu un specialist înainte să cumperi.

Ştiu că sunt mulţi care vor doar să-şi vândă marfa şi nimic mai mult…ideea e să găseşti un furnizor sincer care te poate ajuta transparent şi pe termen lung.

Crede-mă există!

Voi pune mai jos un link pentru cei interesaţi să poarte o discuţie GRATIS cu un expert în domeniu.

Printul Creativ A4 şi A3.

Nimic nu bate imprimanta pe cerneală când vine vorba de printul color high definition. Pentru o calitate desăvârşită recomand să eviţi imprimatele ieftine, majoritatea folosesc foarte multă cerneală inutil, astfel, vei ajunge să cumperi cartuşe destul de des.

Desigur, a nu se întelege gresit că imprimantele laser sunt slab calitativ, când vine vorba de print color…cu siguranţă ar fi o nedreptate din partea mea, să afirm acest lucru. Printul digital oferă calitate color deasemenea.

Pentru o performanţă maximă e bine să alegi imprimantă InkJet cu cel puţin 6 recipienţi (Bk/Cy/Mg/Yell + Light Cy/Light Mg/Light Yell). Cu cât sunt mai mulţi, cu atât mai calitativ şi mai performant. Canon sau Epson sunt două branduri care exceleaza aici.  


Schwarz Graphic servicii complete de Producţie Publicitară.

Trebuie să ţi minte, că o imprimantă ieftină poate ascunde un cost ridicat pe cartuşe, aşa că nu te lăsa fermecat de preţul mic, preţul consumabilelor este relevant.

Nu uita să Reciclezi, Reduci şi să Refoloseşti orice şi oricând.

Dacă ai întrebări sau vrei să te sfătuieşti cu un specialist, lasă în comment întrebarea ta sau intră pe link-ul de mai jos şi te ajutăm cu drag.

https://www.vreautoner.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Call Now Button