Tumblr
CONTACT: +40 737 250 290. Email: office@schwarzgruppeint.ro
PENTRU fabricarea unei tone de hârtie se folosesc între 2 și 3,5 tone de lemn, adică sunt tăiați aproximativ 20 de copaci. Din fibrele de celuloză din lemn, rezultate dintr-un proces de fierbere chimică, se obține hârtia. Prin reciclarea unei tone de hârtie sunt salvați 17 copaci.

HÂRTIA este reciclabilă, dar un funcționar obișnuit aruncă la gunoi 55-70 de kg de hârtie pe an.

ESTE nevoie de aproximativ 2 litri de țiței pentru a face un cartuș de imprimantă.

XEROX propune consumatorilor săi returnarea cartuşelor goale de toner pentru reutilizare şi reciclare. Cartuşele reciclate sunt fabricate şi testate în aceleaşi condiţii de calitate ca şi produsele noi. Puteţi, de asemenea, lua în considerare utilizarea imprimantelor cu cerneală solidă, care elimină complet cartuşele şi generează aproximativ 90% mai puţine deşeuri în timpul folosirii decât imprimantele similare color cu laser.

RECICLÂND hârtia salvăm pădurea…iar pentru fiecare tonă de hârtie reciclată se economisesc 30.000 litri apă, consumul de energie este redus cu aprox 25% iar poluarea atmosferică cu 80%.

ÎN SUA, hârtia aruncată anual ar putea asigura căldură pentru 5 milioane de locuinţe timp de 200 de ani.

UNUL dintre marile generatoare permanente de poluare sunt consumabilele echipamentelor informatice și de birou.

ÎN FIECARE AN, pe planeta noastră se produc şi consumă peste un miliard de cartuşe. Perioada de descompunere a unui cartuş folosit este de peste 1.000 de ani, iar arderea lui poluează câteva mii de metri cubi de aer şi contribuie la încălzirea globală a planetei prin creşterea emisiilor de dioxid de carbon şi distrugerea stratului de ozon.

CARTUŞELE de imprimantă (fax, copiator, etc.), foarte utile în timpul folosirii, devin un deşeu dăunător pentru organismul uman după ce sunt consumate. Ele conţin substanţe nocive precum: toner praf rezidual, materiale plastice şi diverse metale. Multe dintre aceste materiale sunt nu numai nedegradabile sau greu degradabile, ci şi poluante şi toxice, provocând boli grave prin depunerea în organismul uman.

ÎN FIECARE AN, în România se aruncă la gunoi în medie 5-6 milioane de cartuşe de imprimantă , care reprezintă peste 50 de mii de metri cubi de deşeuri (1.000 TIR-uri), sau 5 mii de tone de plastic şi componente electronice. Înşirate cartuş langa cartuş, acestea acoperă distanţa dintre Vama Borş si Vama Veche. Pentru producerea acestei cantităţi de cartuşe noi este nevoie de peste 2 milioane de litri de petrol pe an. Într-o mie de ani (până la descompunerea primului cartuş), în România s-ar aduna (dacă nu se separă, colectează, reutilizează, valorifică sau elimină) peste 50 de milioane de metri cubi de cartuşe, suficiente să acopere întreaga suprafaţă a unui judeţ!
Copyright © 2019 schwarz-toner.ro. Siglele si marcile apartin proprietarilor de drept si sunt folosite numai cu scop descriptiv.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram