3 motive pentru care ar trebui să-ţi reciclezi cartușele

Reciclarea devine mai importantă ca niciodată. Din păcate, multe companii nu reciclează suficient. Am constatat că doar 34,5% din toate produsele reciclabile sunt reciclate. 

Reducerea costurilor de print, ramane o provocare pentru companiile de toate dimensiunile, dar exista o serie de optiuni simple si in acelasi timp necesare pentru eficientizarea si ecologizarea spatiilor office. Reducem costurile si in acelasi timp folosim cartuse ecologizate.

O parte a problemei este că mulți oameni nu realizează că anumite produse pot fi reciclate. Cartușele de imprimantă sunt un exemplu cheie.

Cât de des vă gândiți efectiv la tipărire? Faceți clic pe un buton, obțineți documentul și continuați până când cartusul este gol și trebuie să-l înlocuiți! Confortul vă permite să vă concentrați asupra altor lucruri care par mai importante în acel moment. Dar ce faci tu cu cartușele pe care le înlocuiești?

În 2020, 99,95 milioane de cartușe pentru print, inclusiv imprimante și copiatoare, au fost expediate în întreaga lume. Acestea sunt o mulțime de produse care sunt destinate depozitelor de deșeuri dacă nu le reciclăm corespunzător.

Milioane de cartușe sunt aruncate în fiecare an, dar nu uita că acestea pot fi recuperate. Mulți au făcut şi fac deja acest lucru, astfel, 30% din cartușele lumii sunt reciclate, ceea ce este minunat, dar totuşi nu este nici pe departe suficient. Aici trebuie să ne uităm la motivele pentru care mai mulți oameni, ar trebui să se gândească la modul în care elimină cartușele de toner sau cerneală.

1. Impactul asupra mediului

Am împărtășit deja cifra uimitoare a cartușelor de toner/cerneala care ajung într-un depozit de deșeuri. Dar mai știați și faptul că ar putea dura până la 1000 de ani pentru a se descompune? Reciclarea cartușelor poate reduce poluarea aerului și a apei. Construirea unui cartuș nou necesită energie și resurse naturale precum ulei și ţiţei. Pe lângă toate astea, să nu mai vorbim de emisiile de CO2, care sunt pompate în atmosferă inutil. Începem cu toții să ne trezim la nevoia de a ne ajuta planeta – aceasta este o mică schimbare, care, poate face o mare diferență. Ține minte – un cartuș de toner ecologizat este un catuș original folosit o singură dată care este curăţat, îi sunt înlocuite piesele interne care influenţează calitatea printului, cu piese noi. Astfel un cartuş de acest tip, printează la fel de calitativ ca şi unul original nou.

 

2. Mai puține deșeuri

Prin procesul de reciclare şi remanufacturare al cartuşelor de toner şi cerneală, desigur reducem semnificativ cantitatea de deşeuri periculoase. Gândește-te doar la carcasa tonerului care este recuperată și refolosită. Este doar o carcasă de plastic vei spune, dar 50 de milioane de carcase de plastic nereciclate, aruncate iresponsabil, cum sună?

Multe companii atât la nivel naţional cât și la nivel international, se tem de utilizarea cartușelor ecologice din motive de siguranţă și calitate, ceea ce sunt pur și simplu mituri inventate de diverse companii pentru a nu-și pierde clienţii. Este important să acordaţi o șansă acestor produse…cu siguranţă sunt mai calitative ca și un cartuș refilat sau compatibil, pentru care nu primești nici un fel de garanţie. Și reţineţi forte bine, – un cartuș refilat nu este același lucru cu un cartuș ecologizat/remanufacturat. ATENȚIE!!!

3. Beneficii economice

Partea economică este un punct sensibil și important de atins.

Există trei tipuri de clienţi pe piata Românească – primul tip, este clientul care doreşte calitate 100%, nu face rabat la nimic pentru un print excelent şi de obicei, aceşti clienţi, folosesc produse exclusiv originale. Al doilea tip de client, este acela care foloseşte produse originale exact acolo unde contează – unde este vorba de imaginea companiei acestora – iar în rest printează cu produse ieftine, fără pretenţii la calitate și anume printează cu compatibile. Acest tip de client se ferește de cartușele refilate. Tipul trei de client, care nu are nici cea mai mică pretenţie de la print, atata timp cât se vede ceva pe foaie este ok. În această categorie se încadrează firmele mici și mijlocii.

Noi ne adresăm la toate aceste tipologii de client, pentru că fiecare om este capabil de schimbare. Pentru că aici putem face diferenţa cu cartusele ecologizate. Iată cum:

Cartușele ecologizate sunt cu 40% mai economice ca și produsele originale. Calitatea printului este similară sau chiar mai bună decat a produselor OEM. Cartușele ecologice păstrează garanţia producătorului imprimantelor, aceste informaţii nefiind împărtășite de companiile de produse originale. Știi exact cât printezi și ai garanţia produselor prin ISO standard CE.

Folosind aceste produse faci un enorm bine mediului și viitorului copiilor ce vor moștenii pământul.

Dacă nu te-ai convins încă intră pe https://www.schwarz-toner.ro/ și află mai multe despre ce înseamnă un produs ecologic.

Mai mult de atât, noi Schwarz Gruppe INT oferim GARANȚIA 200%, astfel încât oferim banii înapoi și service complet pentru imprimanta dumneavoastră în caz de nefuncţionare a cartușului Schwarz-Toner.

Pentru fiecare cartuș ecologic achiziţionat noi plantăm un copac.

Hai să schimbăm împreună lucrurile în bine și să alegem pentru argumentele și caracteristicile exemplare ale produselor și nu din alte motive josnice.

Viitorul este în mâinile noastre, al meu și al tău…al tuturora! Să fim cu toţii schimbarea pe care vrem să o vedem în lume, să fim exemplele și modelele viitoarei generaţii.


Viitorul este în mâinile noastre, al meu și al tău…al tuturora!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Call Now Button